Binnen enkele dagen, op 28 april om precies te zijn, zal het exact een jaar geleden zijn dat het Geelse tripelbier Vals Paterke voor het eerst echt op café te drinken was.  Brouwer Ivan Geudens liet het grote publiek toen voor het eerst meedrinken van zijn grote droom, een eigen bier.  Ondertussen zijn we vele hectoliters later. 

Al snel opperde men dat het Vals Paterke het derde Geelse streekbier was.  Sinds enkele weken draagt het  ook officieel die status.  Het Vals Paterke zal nu dus op alle officiële Geelse stadsactiviteiten te nuttigen zijn én is vanaf nu dus ook op de Toeristische dienst verkrijgbaar. 

Brouwer Ivan had aanvankelijk de bedoeling om eens een keertje “in ’t groot” te laten brouwen.  Alles verkopen zou op termijn wel lukken.  Vandaag de dag zijn er bijna 60 verkooppunten over heel Vlaanderen en zelfs eentje in Nederland en eentje in Wallonië. 

Ivan zit ook op brouwgebied niet stil. Hij maakte de laatste jaren heel wat brouwseltjes waarvan het grote publiek hopelijk binnen enkele maanden mag proeven.  Zijn leuze “Vals maar (h)eerlijk” blijft daarbij zijn grootste prioriteit. 

Meer info lezen of dorst gekregen?  www.tdrankorgel.be